Начало > Новини > Заможни китайци все по-често купуват жилища в Япония

Заможни китайци все по-често купуват жилища в Япония


Китайци все по-често се интересуват от закупуването на имот в съседна Япония заради сравнително по-ниските продажни цени. Евентуалните купувачи виждат в придобивката не само втори дом, но и добра инвестиция заради по-устойчивите наемни нива в Япония. Стойността, която китайски купувачи са били готови да платят за имот в областта Хокайдо, е била близо 30 млн.  юана (275 000 евро),  предава Financial Times.

Подобна тенденция се наблюдава, откакто Китай надмина Япония и стана втора световна икономическа сила след САЩ. Според брокери това е обнадеждило японските собственици. Много от тях в момента държат потиснати активи под формата на недвижим имот, продажбата на които обаче не би могла да им възвърне вложените средства. Специалисти в бранша коментират, че въпреки засиления интерес към Япони все още продажбите са ограничени.

От Stasia Capital, японска компания за недвижими имоти, твърдят, че са привлекли голям интерес на организираните презентации за инвестиция в Япония, проведени в Китай. Вторият семинар през юни е предизвикал двойно по-голямо търсене, отколкото са очаквали.

„Хората в Китай са заинтересоувани към покупка на жилище в Япония, но не са наясно как да го направят“, коментира Шен Ян, представител на China Investment Management.

Една от причинит китайци да погледнат към чужбина за покупка на второ жилище, е повишението на цените на имотите в Китай. Други инвеститори предпочитат да придобият стара сграда в съседната държава. След реновирането й в луксозни апартаменти я използват за служебни цели, като сега там отсядат служители и клиенти на компаниите, коментира Мичихиро Абе, мениджър по бизнес с недвижими имоти в China Investment Management.

Китайски студенти проявяват интерес към жилища под наем, отдавани от китайски собственици.

Агенции за недвижими имоти очакват интересът към японски жилища да се повиши след улесняването на визовия режим между двете страни.

Въпреки това специалисти предвиждат, само малък процент от общите инвестиции на имотния пазар да дойдат от Китай.

Advertisements
Категории:Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: