Начало > Новини > Китай ще кандидатства за домакин на световното през 2026 г.

Китай ще кандидатства за домакин на световното през 2026 г.


Ръководителят на Китайската футболна федерация Вей Ди обяви официално, че страната ще се кандидатира за домакин на световното първенство по футбол през 2026 г. Той е посетил току-що завършилия шампионат в Южна Африка, за да се запознае отблизо с подготовката на подобен форум и твърди, че Китай може да се справи с такова предизвикателство.

„Имаме достатъчно ресурси, за да направим най-доброто световно първенство. Освен това, в страната ни има много фенове на футбола, които заслужават да видят на живо любимците си. Всеки мач ще е с препълнени трибуни“, коментира Вей Ди пред вестник „Чайна дейли“.

В Китай има четири стадиона с капацитет над 60 хил. зрители. Сред тях е и „Птичето гнездо“, който беше основната арена на най-скъпите до момента олимпийски игри през 2008 г. Според Ди, няма да е проблем да се осигурят необходимите минимум 10 съоръжения.

Засега е ясно, че сред кандидатите за световното през 2026 г. ще има африканска страна. Местната конфедерация ще избере една измежду Южна Африка, Египет, Мароко и Нигерия.

В средата на декември тази година пък трябва да станат ясни имената на домакините на световните първенства през 2018 и 2022 г. Засега кандидатурите са девет, като според повечето анализатори, през 2018 г. шампионатът ще се проведе в Европа, а за 2022 г. ще бъде избрана държава от другите континенти.

Advertisements
Категории:Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: