Начало > Какво ? Китай ли ...? > Китай дава по 9 хил. долара на всеки, закупил електромобил

Китай дава по 9 хил. долара на всеки, закупил електромобил


Китайското правителство ще дава по 9 хил. долара на всеки китайски жител, който реши да си закупи електромобили, съобщи онлайн изданието BusinessGreen. Това без съмнение е една от най-амбициозните схеми за стимулиране на екотранспорта.

Китай разкри вчера детайли около новата програма за субсидиране на зелени автомобили, с което правителството цели да подпомогне не само автомобилната индустрия в страната, но и да насочи потребителите към закупуване на екоавтомобили вместо конвенционални коли.

Пилотната програма ще включва първоначално само пет китайски града. Финансови стимули ще се раздават и за купувачите на хибриди, но за тях субсидиите ще са по-малки. Градовете, които са избрани за проекта, ще им бъдат отпуснати и средства за изграждането на подходяща инфраструктура за презареждане на екоколите. По всяка вероятност стимулите ще бъдат раздавани само при закупуването на кола, произведени в Китай. Ще бъдат стимулирани и новите собственици на коли с 1,6-литрови и по-малки двигатели.

Правителството ще отпуска и субсидии на автомобилопроизводителите, които намалят цените на електромобилите си. Субсидиите ще бъдат намалени, когато компанията успее продаде повече от 50 хиляди зелени коли.

Advertisements
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: