Начало > Новини > Google вече не цензурира резултатите си в Китай

Google вече не цензурира резултатите си в Китай


В съответствие с решението си от месец януари тази година, Google спря да филтрира резултатите при някои от услугите си на китайска територия. Премахнати са ограниченията, които бяха налични в Google Search, Google News и Google Images. Цензурата беше в рамките на Google.cn.

„Потребителите, които опитат да отворят Google.cn ще бъдат препращани към Google.com.hk където ние предлагаме нецензурирани услуги на стандартен китайски език. Нововъведението е предназначено специално за потребителите, които ползват услугите ни от територията на Китай. Сървърите управляващите заявките и доставящи информацията се намират в Хонг Конг. Силно се надяваме, че китайското правителство ще уважи нашето решение. Наясно сме, че местните власти могат да блокират достъпа до услугите ни във всеки един момент.” е заявил Дейвид Дръмонд в блога на Google.

Според Дръмонд този ход на Google е напълно съобразен с действащото китайско законодателство. Много малко вероятно е китайските власти да се съгласят с гледната точка на най-голямата търсачка и да оставят нещата така както са в момента.

Китайското министерство на външните работи е излязло с официално изявление, в което се казва, че компаниите опериращи в Китай трябва да се съобразяват със законите на страната и правителството ще разреши настоящия проблем по подходящ начин.

Google са създали специална страница откъдето може да се следи достъпността на някои услуги от територията на Китай.

Advertisements
Категории:Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: