Начало > Новини > Китайска медия нагнетява напрежението при проблема с Google

Китайска медия нагнетява напрежението при проблема с Google


Държавна китайска медия обвини Google, че има политически мотиви в заплахата на търсачката за премахване на цензурата от резултатите. Според медията всичко това е дело на вражеско правителство. Нарастват и спекулациите, че Google смята скоро да изпълни заканите си и да наруши държавните регулации на световната мрежа в Китай.

В различни публикации, които изглеждат като координирана атака срещу Google, се омаловажават ефектите от евентуалното спиране на търсачката.

„Не е честно от страна на Google да налага свои ценности и критерии при регулацията на интернет в Китай, където има местна и изпитана във времето традиция, култура и ценностна система. Смешни са усилията на една компания да опитва да налага амбициите си над китайските интернет правила и законова уредба.” се казва в коментар публикуван от информационната агенция Xinhua.

През месец януари Google каза, че планира да спре цензурирането на резултатите в китайската версия на търсачката си като това сигурно ще означава и затваряне на офисите на компанията в Китай, както и на сайта Google.cn. Сред причините цитирани от Google са хакерските атаки, за които се твърди, че са тръгнали от Китай и ограниченията при свободата на словото.

Според неназован източник на Wall Street Journal е възможно Google да оповести официалните си планове за Китай още тази седмица. Китайските официални власти многократно са напомняли на Google и на другите западни компании опериращи в страната, че трябва да спазват местните закони ако искат да оперират в страната.

Advertisements
Категории:Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: