Начало > Новини > Lenovo си купува обратно подразделението за мобилни телефони

Lenovo си купува обратно подразделението за мобилни телефони


Китайската Lenovo, четвъртата компания в света по продажби на персонални компютри, обяви днес, че ще плати 200 млн. долара, за да си върне бизнеса с мобилни телефони, който продаде преди година и половина.

През 2008 г. Lenovo отдели подразделението си за мобилни телефони, като от компанията тогава заявиха, че искат да върнат фокуса си върху производството на компютри.

„Вярваме, че срещането в една точка на устройствата за мобилен интернет и персоналните компютри е глобална тенденция“, казва главният финансов директор на компанията Уон Уай Мин, цитиран от Ройтерс. „Искаме да растем много бързо в тази сфера и ще харчим адекватно“.

Lenovo ще плати на компанията си майка Legend Holdings 154 млн. долара в брой и ще издаде около 80,9 млн. акции на цена от 4,407 хонконгски долара, за да купи обратно Lenovo Mobile.

Компанията ще започне първо да продава мобилни телефони в Китай, където към момента е пазарен лидер в бизнеса с компютри, преди да навлезе и в други пазари.

Решението на компанията идва във време, в което конкуренти като Dell и Acer обявиха планове да навлязат на пазара на смартфони. От друга страна, производителят на мобилни телефони Nokia каза, че ще започне да продава евтини нетбук компютри.

 

Advertisements
Категории:Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: